Naar Zuid Holland

Een vriend in Delft vierde zijn 60e verjaardag. Voor mij was dat een mooie aanleiding om m’n fiets en tent te pakken, koers te zetten naar het zuiden en een nachtje in het Delfland te bivakkeren.

Ik was daar al wel vaker geweest. Eerder had ik die kant op altijd knooppuntenroutes gevolgd. Maar deze keer gebruikte ik de routeplanner van de Fietsersbond, die ik had ingesteld op ‘makkelijk doorfietsen’.

Op zichzelf fietste dat inderdaad makkelijk, ware het niet dat ik een enorme wind tegen had. Deze heb ik geprobeerd te vangen in de foto van een wapperende Oranje vlag bij een molen in Roelofarendsveen.

Burgemeester Waaijerbrug

Voorbij Leiden kwam ik op een route die ik nog niet kende, ten oosten van de A 4. Zij bracht me langs Zoeterwoude en Zoetermeer. Over een sjieke fietsbrug – burgemeester Waaijerbrug – kruiste ik de Zoetermeerlijn.

Zodra mijn tent stond, heb ik me naar het verjaardagsfeest begeven. Gezellige mensen, goed eten, en luide dansmuziek (in een rustige buurt).

De volgende dag woei het onverminderd hard. Met de wind stevig in de rug ben ik over de LF Kustroute teruggefietst naar Noord-Holland. Oranje voetbalde (EK’24) tegen Polen. Daardoor was het onderweg ongekend stil.

Noordwijk