… naar de Veluwe

Uit Amsterdam fiets je in een paar uur via de Flevopolder naar de Veluwe. Vanaf de Nijkerkerbrug zie je de beboste hellingen al liggen. Ik ben opgegroeid op de Veluwe en kom er nog steeds graag. Zeker tijdens warme dagen, zoals die zich ook voordeden deze zomer, houden de bossen je lekker koel. Afgelopen juli kwam ik er weer. Na een uurtje fietsen uit de polder plaatste ik mijn tentje op het trekkersveld van een kampeerterrein bij Drie.

De volgende ochtend fietste ik langs mijn geboortehuis in Elspeet. In Heerde bezocht ik het graf van mijn ouders.

’s Middags kwam ik door Apeldoorn. Een oudoom van mij is daar tussen 1910 en 1939 burgemeester geweest. Hij wordt er voor geëerd met een lichtzuil.

Langs het Dierens kanaal fietste ik naar Dieren aan de Veluwezoom. Als tiener woonde ik daar. Nu overnachtte ik er op een camping diep in het bos.

Ja, onder de bomen voel ik me thuis. De zon schijnt door de bladeren heen en aan het eind van de dag hoor je er de vogels zingen.